تازه های معماری جهان

پروژه برج‌های مسکونی قابل حمل در هندوستان

زندگی در ارتفاع همواره برای انسانها جالب بوده است ، به همین دلیل بشر در طول تاریخ درصدد پیدا کردن راهی برای رسیدن به ارتفاع های بالا برآمده است.

یکی از این راه ها برج نشینی است به طوری که در سالهای اخیر سرمایه گذاران بخش مسکن اقدام به ساخت برج های بلند مرتبه ای کردند که در نوک آنها پنت هاوس هایی زیبا و مجلل طراحی شده است که اقامت در آنها وصف ناپذیر است.

1

برج هایی که بهترین امکانات را در اختیار ساکنانش قرار می دهد ، امکاناتی که با بهترین هتل ها برابری می کند و شاید بالاتر هم باشد به هر حال این برج های شیک فقط برای کسانی طراحی شده است که کمترین دغدغه مالی ندارند و از سرمایه های کلان و غیر قابل توصیف برخوردارند .
2

گروه معماری CRG برای سومین بار متوالی موفق به کسب جایزه در زمینه تمرکز بر ایده‌ پردازی در احداث خانه‌های مسکونی موقت در شهر بمبئی هندوستان شد.

این گروه معماری در محله زاغه‌نشین و پرجمعیت Dharavi طرح ساخت 5 هزار فضای مسکونی موقت با استفاده از 2 هزار و 500 کانتینر را ارائه داده که قرار است این واحدهای مسکونی در ارتفاعی بالغ بر 400 متر احداث شوند.

6

در این طرح آمده است: ساختار و سازه اصلی واحدها همگی با بلوک های سبک بتنی پوشش داده می‌شوند که دارای سطحی صیقلی و صاف بوده که به 3 اتاق قابل سکونت ختم خواهند شد.

در واقع می توان گفت این واحدها همگی همچون قوطی و جعبه های سبک قابل حمل بر روی یکدیگر تا ارتفاع 400 متری قرار می گیرند و زوایه هرکدام از این قوطی های مسکونی با دیگری متفاوت است. از این رو این ساختمان های مسکونی شهر بمبئی با یک سازه کششی و قوس دار که جلوه ویژه و متمایزی به فضا داده است، خودنمایی می کنند.

7

همچنین در یک قسمت از بدنه قوطی های قابل سکونت که در این طرح ارائه شده، ورقه شیشه‌ای و پلی اورتان سبک قرار می‌گیرد تا هم دما و فشار داخل واحدها را کنترل کند و هم بهترین راه‌حل جهت حمل هرچه راحت‌تر و سریع‌تر آنها باشد. چراکه همانطور که اشاره شد این واحدهای مسکونی به‌صورت موقت طراحی شده و به اجرا درمی‌آیند.

این درحالی است که شکل نامنظم زمین در آن منطقه، این امکان را به طراح داده تا با آزادی عمل کامل طراحی خاص و متفاوت آن را به نمایش دربیاورد و دیگر جایی برای ارائه یک طرح معماری ناخوشایند با نمای غیرطبیعی نگذارد.

یکی از معماران گروه CRG در این‌باره می گوید: ما به دلیل نوع زمین و شکل هندسی آن توانستیم با فراغ بال فکر کنیم و با بهره‌برداری از بالاترین حجم ممکن، در مورد احداث 2 برج مسکونی تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام دهیم. بنابراین به دلیل برخورداری از فضای باز و نامحدود منطقه، در نهایت تصمیم برآن گرفته شد که نمای خارجی این برج ها با یک شکل هندسی مدور و به حالت چرخشی و گردان ارائه داده شود.

نکته جالب توجه اینجاست که موقعیت کلاسیک و استاندارد هرکدام از جعبه‌های مسکونی قابل حمل به‌گونه‌ای است که این امکان را به وجود می‌آورد تا هر طبقه و هر واحدی یک چشم‌انداز و زاویه دید متفاوتی داشته باشند.

همچنین زاویه های گردشی 90 درجه هر یک از این قوطی ها نیز موقعیتی را در ساختمان فراهم آورده که فضای سایه آن بیشتر بوده و فضاهای هدر رفته کمتر در آن به چشم می خورد. از این رو می توان گفت هدررفت انرژی در این برج های مسکونی نیز به حداقل میزان ممکن خواهد رسید.

در پایان باید این نکته را یادآور شده که طرح مدور و گردشی این برج‌های مسکونی نیز سبب شده سیستم دفاعی سازه در مقابل هرگونه خطرات زیست‌محیطی بسیار افزایش پیدا کند و آسیب جدی در اثر طوفان، زلزله، سیل و یا گردباد این واحدها را تهدید نکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا