کسب جایزه معماری پایدار 2019 توسط روزانا مونتیال
روزانا مونتیال به همراه وارنر سوبِک، ارسن گورسل، عمار خموش و جورج لوبوس جایزه جهانی معماری پایدار را کسب نمودند. این جایزه اولین بار در سال 2006 توسط جانا ردوین بنیان گذاری شده و هر سال 5 معمار را که در زمینه معماری پایدار به فعالیت پرداخته اند را معرفی می کند. این جایزه رویکردی نوآورانه جهت مشارکت برای پاسخگویی به نیازهای جوامع امروز همچون: اقتصاد و توسعه ساخت و ساز می باشد تا پایداری را به عنوان مترادف بخش از عدالت اجتماعی و شهری نشان دهد.
پروژه روزانا مونتیال به دلیل تمرکز بر روی مشارکت های اجتماعی و تعامل عموم با فضا به عنوان طرح برگزیده انتخاب گردید، که این مورد یک ویژگی مهم و برجسته برای بنیاد معماری پایدار محسوب می شود. بنا به اظهارات مونتیال این پروژه فضاها را برای تعاملات اجتماعی منعطف کرده و نتیجه عرصه بندی یک فضای اجتماعی با بافت طبیعی منجر به مکانی با عنوان “با هم بودن” خواهد شد. آنچه که در چشم انداز معماری مهم است، مدیریت فضاهای آزاد بوده تا به افراد اجازه دهد محدودیت های فضای عمومی را برچینند و بتوانند در محدوده ای باز با هم مذاکره کنند. این فضای کوچک و ساده بیانگر یک تکه از اسباب بازی لگو است که بخش تهی یک فضا را به بهترین شیوه تکمیل نموده است.
کاربرد مفاهیم پایایی و اهداف توسعه پایدار در جهت کاهش اتلاف انرژی و آلودگی محیط زیست در معماری، مبحثی به نام معماری پایدار را به وجود آوردهاست. در این نوع معماری، ساختمان نه تنها با شرایط اقلیمی منطقه خود را تطبیق میدهد، بلکه ارتباط متقابلی با آن برقرار میکند. بهطوریکه بر اساس گفته ریچارد راجرز، «ساختمانها مانند پرندگان هستند که در زمستان پرهای خود را پوش داده و خود را باشرایط جدید محیط وفق میدهند و بر اساس آن سوخت و سازشان را تنظیم میکنند»